11 Mayıs 2010 Salı

AHİR ZAMAN MÜJDESİ

“Peygamberleri, onlara (şöyle) dedi:”Onun hükümdarlığının belgesi, size Tabut’ub gelmesi (olacaktır ki) onda Rabbinizden ‘bir güven duygusu ve huzur’ ile Musa ailesinden ve Harun ailesinden artakalanlar var; onu melekler taşır. Eğer inanmışlarsanız; bunda şüphesiz sizin için bir delil vardır.”

Ahid Sandığı, Kuran'da belirtildiği gibi, Allah'ın "inananlar için bir delili" (Bakara Suresi, 248) olmasından dolayı, uzun yıllardan beri tüm inananlar tarafından bulunmaya çalışılmaktadır. Bu kadar detaylı araştırmalar sonucunda hala bulunamamış olması ise ahir zamanın birçok alametinin gerçekleştiği dönemimizde bulunabilecek olmasının bir işareti olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.) Kendisine hükümdarlık alameti olarak Kutsal Sandık verilen Hz. Talut'la ahirzamanda beraberinde bu sandıkla ortaya çıkacak olan Hz. Mehdi arasında hadislerde başka benzerlikler de vurgulanmıştır. Bu hadis-i şeriflerden biri şöyledir:

“Mehdi'nin yardımcılarının sayısı Talut ile nehri geçenler kadardır.” (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 57)

Mehdi ve yardımcılarının sayılarından bahseden bu hadis-i şerifte, Talut'un da ismi zikredilerek onun ordusuyla bir benzerlik kurulmuştur. Bu durum Hz. Mehdi ile Talut'un mücadelelerinde ortak noktaların bulunabileceğini göstermektedir (En doğrusunu Yüce Allah bilir).





Ahir zaman; kıyamete yakın bir vakitte Kuran ahlakının tüm dünya üzerinde hakim olacağı ve insanlar arasında yaygın olarak yaşanacağı bir dönemdir. Geçmiş dönemlerde yaşanan ahlaksızlıklar, baskılar, zulümler, adaletsizlikler ve dejenerasyon bu kutlu dönemde ortadan kalkacak, her türlü sıkıntının yerini bereket, bolluk, zenginlik, güzellik, barış ve huzur alacaktır. Teknolojide çok büyük gelişmeler yaşanacak ve bunlar tüm insanların hayrı ve rahatlığı için kullanılacaktır. Sandık da Allah'ın izniyle bu dönemin bir nişanesi olacak ve tüm insanlık için güzel günlerin müjdecisi olacaktır.

Hz Muhammed birçok hadisinde sanduka ve onu bulacak olan Mehdi hakkında bilgiler vermiş ve bu kutlu olayı Müslümanlara müjdelemiştir.

"Muhammed ümmetinin en hayırlısı ve sizin zorlukları gideren veliniz olan kimseye katılın. O Mehdi'dir." (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 57)

Hz Muhammed tarafından bildirilen hadislere göre sandık ahirzaman da Hz. Mehdi tarafından bulunup O'nun hükümranlığının bir sembolü olacaktır. Hiç şüphesiz yüzyıllar öncesinden bildirilen bu hadis-i şeriflerde Hz Muhammed’in ahir zamanda olacakları müjdelemesi çok büyük mucizelerdendir. Hz. Mehdi’ye dair hadisler, Allah’ın izniyle ahir zamanda gerçekleşecek ve bu mucizeler Müslümanların şükrüne vesile olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder